انقلاب اسلامى که در سپیده دم ٢٢ بهمن ماه سال ١٣٥٧ در سرزمین ایران به رهبرى پیامبر گونه امام خمینى (ره) طلوع کرد و «اعجاز بزرگ قرن» را رقم زد، دستاوردهاى فراوان و بى سابقه اى را در حوزه هاى گوناگون به ارمغان آورد.
هر چه از بهمن ۵۷ فاصله میگیریم، اهمیت بررسی موضوع دستاوردهای انقلاب اسلامی و اهمیت بیان پیشرفتها در تمام حوزه بیشتر میشود. از بهدست آوردن استقلال سیاسی و آزادی، افزایش آگاهیهای مردم و مشارکت سیاسی آنها و پایداری در هشت سال دفاع مقدس که بگذریم، در عرصههای مختلف نیز قلههایی را فتح کردهایم که بیش از همه بیانگر تفکری انقلابی است چراکه جوانان ایران اسلامی توانستهاند با وجود ۴ دهه تحریم ظالمانه، تهدید را به فرصت تبدیل کنند تا ایران در بسیاری از عرصههای علم و فناوری در رتبههای نخست جهانی بایستد.
از روزهای نخست پیروزی انقلاب، دشمنان قسم خورده نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران، به دنبال فروپاشی نظام و انقلاب اسلامی بوده و هستند و دریافتهاندکه از طریق جنگ سخت نمیتوانند به انقلاب و نظام ضربه بزنند لذا با جنگ نرم به دنبال مخدوش کردن ذهنیت مردم نسبت به انقلاب و نظام هستند.
همواره در طول این ۴۵ سال راهبرد دشمن این بوده که مردم را از طریق سیاه نمایی، بزرگنمایی مشکلات و کوچک جلوه دادن دستاوردهای انقلاب مأیوس و ناامید کرده و انقلاب و حکومت اسلامی را ناکارآمد جلوه دهد. آنها با بهرهگیری از شبکههای فارسیزبان پروژه سیاه نمایی را اجرا میکنند تا بدین وسیله نظام طاغوت را تطهیر کنند.
در سالهای اخیر با کمترین بهانهها مردم را به کف خیابان آوردند تا با هنجارشکنی و شعارهای ساختارشکنانه در کشور بحران ایجاد کنند و، چون جوانان امروز اوج خفقان در دوران پهلوی را درک نکردهاند، گاهاً اسیر این سیاهنماییها شده و ناخواسته به بازی دشمن وارد میشوند.
در ۲۲ بهمن ۱۳۵۷ انقلاب اسلامی ساختار قدرت در دنیا را به هم ریخت، نظام سلطه را فروپاشید و نشان داد که میتوان سلطه گر نبود و زیر بار سلطه هم نرفت. اکنون ایران، قدرتمندتر از گذشته میان ۲۰ کشور نخست دنیا قرار گرفته و این موضوع ثابت میکند که در این سالها انقلاب اسلامی کارآمد بوده است. دهه فجر امسال این انقلاب، ۴۵ ساله میشود؛ انقلابی که همه این دستاوردها را در سایه خودباوری، اعتماد به نفس و جرأت انقلابی به یک ملت هدیه کرد.
بیانات مقام معظم رهبری در اجتماع زائران و مجاوران حرم مطهر رضوی در ابتدای سال جاری در خصوص دستاوردهای انقلاب اسلامی میتواند در این میان راهگشا باشد:
«ما پیشرفتهایی پیدا کردهایم که من حالا گذرا به بعضی اشاره میکنم، و همهی این پیشرفتها در دوران تحریم بود، در دوران محاصرهی اقتصادی بود، در دوران شدیدترین فشارهای اقتصادیای بود که تا آن زمان اتّفاق افتاده بود؛ این را خود آمریکایی گفتند؛ آمریکاییها گفتند که فشار اقتصادیای که روی ایران گذاشتیم، در طول تاریخ بیسابقه است؛ راست میگویند، با همهی دروغگوییشان این حرف را راست گفتند؛ بیسابقهترین فشار اقتصادی بود. در چنین شرایطی ملّت ایران پیشرفت پیدا کرد. در حوزهی علم پیشرفت پیدا کرد، در حوزهی فنّاوری پیشرفت پیدا کرد، در بعضی از حوزه های علمی در ردیفهای اوّل دنیا قرار گرفت؛ یک جا جزو پنج کشور اوّل دنیا، یک جا جزو ده کشور اوّل دنیا، یک جا جزو سه کشور اوّل دنیا؛ در بین دویست کشور. پیشرفتهای علمی ما، پیشرفتهای فنّاوری ما اینجوری است؛ در نانو، در زیستفنّاوری، در بخشهای مختلف؛ در بخش سلامت، پیشرفتهای ایران از بسیاری از کشورهای پیشرفتهی دنیا بهتر بوده؛ در قضیّه کرونا این قضیّه خودش را نشان داد؛ در بخش هستهای، در بخش هوافضا، در بخش دفاعی؛ که این [پیشرفت]بخش دفاعی را همهی آنها دارند میگویند و اعتراف میکنند؛ برای اینکه بتوانند یک آتویی علیه جمهوری اسلامی درست کنند، اعتراف میکنند که ایران از لحاظ دفاعی، از لحاظ تسلیحات جلو رفته. در بخش زیستفنّاوری، پیشرفت فراوان [داشتهایم]. دنیا ما را تحسین کرد، دانشمندانِ دنیا دانشمندانِ ما را تحسین کردند، دانشمندان جوان ما را تحسین کردند.
پیشرفت در حوزه زیرساختهای کشور؛ در جادّه، در ریل، در سدسازی، در آبرسانی ــ [مثل]همین آبرسانی غدیر که [افتتاحش]اخیراً [شهریور۱۴۰۱]انجام گرفت ــ در ساخت پالایشگاه، در ساخت بیمارستان؛ که بسیاری از اینها در همین ۱۴۰۱ انجام گرفته است؛ که یک قسمتی، یک بخشی در پارس جنوبی تماماً از صفر تا صدش ایرانی است؛ این [پیشرفت]اتّفاق افتاد؛ کِی؟ در وقتی که اینهمه تحریم هست، این فشار اقتصادی هست. [پیشرفت]در تولید گاز مایع که یکی از کارهای بسیار مهم بود ــ که یک گشایشی برای کشور به وجود میآورد انشاءالله ــ در همین دوران اخیر به وجود آمد؛ در دورانهای گذشته هم کارهای مفصّلی انجام گرفته است.
پیشرفت در حوزه روابط خارجی. غربیها فشار آوردند که ایران را منزوی کنند؛ آمریکا و اروپاییها فشار آوردند که ایران منزوی بشود. «انزوا» در اصطلاح سیاست خارجی یعنی قطع رابطهی با کشورها؛ [وقتی]کشورها با یک کشوری رابطه نداشته باشند، میگویند منزوی شد؛ آنچه اتّفاق افتاد، نتیجهی عکس داد. بله، رابطهی ما با غربیها ضعیف شد ــ با آمریکا که رابطه نداشتیم، با اروپا هم رابطهی ما ضعیف شد ــ، امّا ما رابطهی خودمان را با آسیا صد درصد محکمتر کردیم؛ بعد از این هم همین را ادامه خواهیم داد؛ ما ارتباطات سیاسی و اقتصادی و فنّی و علمی خودمان را با بخش مهمّ کشورهای آسیا ادامه خواهیم داد.
در بخشی از پیمانهای مهم عضو شدیم؛ دشمن میخواست ما را منزوی کند، تلاش و تواناییهای ملّت ایران موجب شد که ما بتوانیم در بخشی از پیمانهای منطقهایِ مهم و مؤثّر عضو بشویم؛ منزوی که نشدیم، بعکس، مطرح شدیم و روابطمان با دولتهای منطقه و ملّتهای منطقه تقویت شد. ارتباطات قوی با آفریقا و آمریکای لاتین جزو برنامههای حتمی ما است و انشاءالله این برنامه را دنبال خواهیم کرد. البتّه با اروپا هم قهر نیستیم؛ با هر کدام از کشورهای اروپایی و دولتهای اروپایی هم که سیاستهای آمریکا را کورکورانه تبعیّت نکنند، حاضریم کار کنیم.
منبع: شهروند